konsten att göra en tavla


(grattis evve 20 år)

aha!

häromveckan pratade morsan stolt om min fars insats på jobbet som gett honom löneökning. jaha tänkte jag, inte visste jag att han hade så speciella uppgifter. vidare fick jag veta att han satt inne med en viss spetskompetens. jaha tänkte jag igen, inte visste jag att han hade spetskompetens. sen dess har jag börjat bli lite nyfiken på vad han gör där på jobbet egentligen, hur hans arbetsdag ser ut, vilka uppgifter han har osv. detta har gnagt lite i bakhuvet de senaste veckorna men jag har såklart inte frågat, istället har jag låtsats som om jag är fullt medveten om vad han gör om dagarna.
men igår fick jag äntligen honom att uttala sig själv i frånga utan att behöva be om det( yes!). hela situationen utveckalde sig när jag behövde hjälp med några fysikuppgifter. han avslöjde sig då direkt med att säga att han sitter heeela dagarna på jobbet o skruvar med högerhanden i luften. han demonstrerade även rörelsen för mig upprepade gånger, o jag måste säga att det är en lättnad att veta vad han gör på jobbet, hur man får löneökning o hur man gör fysik lite roligare (genom att föreställa sig honom skruva på jobbet, hela tiden, hela dan)

tack farsan!


maktfulla män

ibland har det hänt att jag vaknat upp mitt i natten stortjutandes, sträckt mig efter isbjörnen, kramat honom hårdare än vanligt, och sen somnat om.
detta har var jag kan minnas hänt två gånger det senaste året, och det råkar vara så att båda händelserna har en gemensam nämnare; maktfulla män, som beter sig som svin såklart. klassiskt liksom.

första gången utspelade sig drömmen i kina. min syster hade precis flyttat dit o fått jobb på ett risfält. ett hård och skoningslöst yrke, hon spenderade hela dagarna på ett blött risfält, iklädd en stor kineshatt och solens starka strålar i stekades i nacken. hennes rygg var som Quasimodos och brännan var inte direkt snygg. hennes chef var en fet kines som behandlade henne som skit, o en dag körde han över henne, med en bil. vad han nu fick den ifrån? jag vaknade iallafall av mina egna hulkningar.

den andra gången var det jag själv som var huvudpersonen. det var första dagen på mitt framtida sommarjobb, chefen skulle precis ge mig mina allra första arbetsuppgifter, en lista på saker att göra på ett vitt a4. han sträckte fram det till mig, och jag började sträcka ut handen för att ta emot det. när mina fingrar precis ska snudda vi papperskanten rycker han pappret ifrån mig, hånskrattar mig i ansiktet och säger; mohahah, vi har inget jobb till dig, så stick!
jag ger honom en fetingutskällning förstås, går ut därifrån med hedern i behåll, lägger mig på marken o börjar hulka. sen vaknar jag av mina egna hulkningar

jag ser verkligen fram emot första dagen på jobbet nu.

bonsoir!

jag är just nu i jakt på ett rum att hyra i toulouse. inte visste jag att det kunde vara så kul att mejla med fransmän.

 först ett mejl från nån belgisk snubbe:

Hello we speak English here I am Belgian for l moment c still free my apartment you could send a photo of you just to make me an idee and too if you want and kept silent about an animal? And c how long? Good day

o såklart från pierre:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa august, sorry
it's a mistake because I search somebody for the hollidays and not after september.
So i think it's impossible for you to leave in my flat, because there are to many people in september, So if you don't find a flat you can come but you will sleep on the lounge.

bye.

Pierre.


röd dag är lika med död dag

vem kom på den röda dagen?
sämsta påhittet någonsin, allt är ju stängt. o det glömmer man alltid bort. visst kan jag förstå att vissa tycker att det är fint att vara ledig då, men för en mångsysslare så är inte det nåt att hänga i granen, jag är alltid ledig. en röd dag en värdelös dag för en mångsysslare. det innebär endast att det finns ännu mindre att göra än en vanlig dag, dessutom är alla arbetande jävlar tacksamma o njuuuter av den döda dagen, o tycker att det verkar sjukt skönt o vara ledig varje dag. jovisst!
oftast innebär den röda dagen också något slags misstag där man för ett ögonblick glömmer bort att det är en totalt värdelös dag o får för sig att hitta på nåt. som när jag o tunnan skulle på bio för några år sen, ovetandes om att dagen var knallröd åkte vi glatt in till stan, upptäckte att hela stan var tom, stosade på gatorna o hittade en affär som var öppen, hallelujha! tänkte vi o gick in o köpte över ett kilo godis.

sammanfattningsvis kan vi konstatera att en röd dag:
-är värdelös, tråkig o död
- gör barn feta

för att vara på den säkra sidan

min mor är en tvättäkta människokännare. och min farsa älskar vår bil. i alla år har de båda två gjort allt för att inte få en repa på dess blanka lack. under årens lopp har många faror som hotat den spegelblanka ytan dykt upp. en gång hittade min farsa till exempel tassavtryck från en katt på den, då gick han till leksaksaffären o köpte den största vattenpistolen han kunde hitta för att ge igen på den jävlen när den dök upp.
igår när jag var o handlade med min mor dök ännu ett hot upp. vi hade precis som vanligt valt den perfekt parkeringsplatsen, ingen annan bil stod i närheten. plötsligt kör en gammal saab upp o ställer sig snett framför oss. ingen fara tänkte jag, det är ju inte möjligt för bilen att smälla upp dess dörr i vår bil. men morsan tänkte annorlunda, för ur bilen kommer nämligen en surkärring o när morsan får se det byter hon genast parkeringsplats. för att vara på den säkra sidan liksom, man vet aldrig när en sån surkärring får för sig att sabotera andras bilar.

nostalgitripp del 1

det är en solig höstdag, året är 2007 o jag o mina två klasskamrater är ute på stan för att ännu en gång göra en töntig film till vår redovisning. den här gången skulle vi visa den på latinlektion o vi hade blivit tillägnade ämnena tvätt o matlagning på romarnas tid. för er som inte är så insatta i detta oerhört intressanta ämne så kan jag avslöja att de använde stenugn till maten o piss som tvättmedel. eftersom vi inte är eller var helt korkade på den tiden heller förstod vi genast att om vi gör en film om piss borde det bli kul. o genast var vi igång. vi började med att låta stadens stolhet tage danielsson-statyn lämna ett pissbidrag, sen gick vi vidare till en pizzeria där vi skämde ut oss själva totalt samt generade pizzabagaren oerhört. vidare gick till en kemtvätt o frågade varför dom inte använde piss som tvättmedel. därefter gick vi ut på stan för att hitta ytterligare offer att föreviga o sedan visa upp inför hela klassen. o vilken fullträff vi fick syn på. där stod han, iklädd grön jacka o ett block i handen, greenpeace-killen. hur många gånger han man inte blivit stoppad av en sån, lyssnat på en lång jävla utlägggning o sen blivit bedd att skänka ett bidrag. mohaha tänkte vi, det är inte mer än rätt att han ska bli utsatt av oss. så jag gick fram, presenterade mig, sa att det såg ut som att han hade hjärtat på rätt ställe o frågade om han var miljömedveten. självklart var han det o jag drog allt om romarnas miljövänliga sätt att tvätta med piss istället för kemikalier. coolt tänkte han o jag passade på att sträcka fram en kruka o fråga om han hade lust att lämna ett pissbidrag. smått chockerad stammade han fram att han precis lättat på trycket.

för övrigt kan jag avslöja att filmen blev en total flopp. bandet hackade så mycket att vi var tvungna att stänga av den o istället berätta om när vi gjorde filmen. konstigt nog tycktes ingen tycka det var alls lika kul som vi, som vanligt alltså.

tack för stödet!

tack, tack o återigen tack alla som ville dela den stora dagen med mig. inte hade jag haft en tanke på att det var så många som skulle uppmärksamma mig. visserligen så är det ju en stor milstople i livet, det kan jag inte förneka, men jag blev ändå helt varm i hjärtat när jag såg alla ansikten. det är inte varje dag som man för första gången besöker systemet, att så många människor hade valt o göra mig sällskap o bilda långa trevliga köer o att jag dessutom fick visa leg på det, det är livet mina vänner!


RSS 2.0